Skip to main content

Bouwkundig teken- & adviesburo ADEK

Arjan Dekker

Startpagina  Even voorstellen  Waarom ADEK  VERBOUWINGEN  NIEUWBOUW  nieuws  Bouwweer  Contact opnemen  ADEK handel HBI kozijnen  ADEK BBS   sport & adek  links   
Bouwkundig teken- en adviesburo ADEK stelt zich graag voor:
 
ADEK maakt deel uit van drie bedrijven
- ADEK beheer bv, ADEK Bouwkundig teken- en adviesburo , (en zie hierboven) ADEK handel,HBI kozijnen   en ADEK BBS bv (riet brand bestrijding systeem )
waarvan wij U het ontstaan van Bouwkundig teken- en adviesburo hieronder uit de doeken doen
en u kunt de overige bedrijven bekijken door het tabje aan te klikken:.
 
 
 
Mijn  brede "bouwervaring"
                                                         
 
Ik heb nooit geschroomd de handen uit de mouwen te steken om het timmervak eigen te maken. Voor en tijdens mijn studie heb ik veel ervaringen zelf opgedaan. Tijdens mijn MTS studie ben ik werkzaam geweest
(in mijn vrije tijd  als bouwkundig tekenaar en calculator. Op hbo niveau heb ik diverse aanvullende bouwkundige disciplines gevolgd.

Tijdens mijn stage en daarrna werkte ik op een klein architectenburo waar ik mijn “hobby “ (het bouwkundig tekenen) volledig eigen heb gemaakt. In deze periode heb ik ook mijn aannemerspapieren voor de burgelijke- en utiliteitsbouw gehaald. Na deze periode ben ik bij Muwi Rotterdam (bij mijn vader) gaan werken als werkvoorbereider op de bouwplaatsen.

 

In mijn funkcie als werkvoorbereider heb ik samen met de projekcleider en uitvoerder menig project in nieuwbouw en renovatie gerealiseerd. In deze periode vele scholingen gehad op het gebied van calculatie, werkvoorbereiding- en bouworganisatie. Hierna heb ik de kostenbewaking opgezet bij een NoordHollands Bouwbedrijf voor de in uitvoering zijnde werken. Na een korte periode kwam ik als vertegenwoordiger bij BouwCenter Filippo terecht. En later als verkoopleider. Een leerzame periode waar ik enorm veel bouwmaterialen kennis maar ook baksteen en dakpannen kennis heb opgedaan.

Tussentijds een hbo opleiding gevolgd (commercieel en bouwkundig ). 

Tevens in deze periode geleerd over al deze materialen goed te adviseren voor elke toepassing in de praktijk.

 

Uitdenken hoe men in de praktijk werkt heeft bijzonder veel voordelen om het zodanig op papier te zetten dat iemand die het plan gaat bouwen dit ook op proffesioneel nivo kan lezen hoe dit alles bedacht is. Het plan bouwen begint op papier !

 

ADEK bestaat sinds 2001

 

Het ontstaan van "ADEK"

Bouwkundig teken- en adviesburo sinds 10-10-2001

Ontstaan:

ADEK is op 10 oktober 2001 definitief ontstaan om al mijn ervaringen, naar aanleiding van de wensen van mijn klanten, te vertalen in vakkundig tekenwerk. Zodoende heeft een calculator-werkvoorbereider ,konstrukteur, gemeente maar natuurlijk ook de bouwer, op een juiste manier inzicht hoe het plan is opgezet en al vooraf uitgedacht. Maar ook voor u in een oog opslag uw wensen verwerkt ziet in overzichtelijk tekenwerk.  

Een tekening moet geen tekening zijn waar alleen maar een stempel van de gemeente op moet staan maar deze moet een doordachte tekening zijn waar iedereen wat aan heeft. Bij elke tekening wordt de bouw “in het hoofd“ al gemaakt en in elkaar gezet.

Tegenwoordig ziet men vaak dat men het bijna in elke bouwstap het weer gaat bedenken. ADEK pleit voor helder, overzichtelijk, doordacht en representatief tekenwerk waar men wat aan heeft !!

Alle tekeningen worden vervaardigd in een professioneel AutoCad 2016 tekenprogramma. Inmiddels ben ik met "REVIT" ( een 3d programma ) begonnen deze modulaire manier van tekenen eigen te maken. Men tekent met "componenten"en dat is revolutionair.

ADEK Bouwkundig teken en adviesburo werkt volgens de DNR2011 leveringsvoorwaarden leveringsvoorwaarden voor architecten,ingenieurs- en adviesburo's.

U kunt de leveringsvoorwaarden op verzoek gemaild krijgen.

Verder berust het ontwerp en auteursrecht bij ADEK indien deze voor u is ontworpen en uitgevoerd. De projecten worden gepresenteerd in pdf jes en in afgedrukte plots.

De dwg bestanden blijven in principe bij ADEK in beheer.

Deze zijn auteurrechtelijk beschermd.